Information about General Data Protection Regulation
Brauciens uz Ķekavas pansionātu
12 March 2016
Laba diena, dārgie draugi!
30. Janvārī notika svētku, jā tieši tā- svētku brauciens uz Ķekavas pansionātu. Reizēm svētku dienās mēdz notikt tā, ka gaidi svētkus, tie ir klāt, bet svētku sajūta kā nav, tā nav. Bet te- parastā sestdienā atnāca paši jaukākie svētki! Tik daudz prieka sirdī! Un ne tikai pansionāta senioriem, personālam, bet arī visiem, kas aizbrauca ciemos uz Ķekavu. Galvenie "vaininieki" ir apburošā dziedātāja Irina Morgunova, jaukā Inese no Siguldas ar ģimeni un Aļonas Kolosovas deju kolektīvs "Karuselis".
Nu jau neatņemama svētku daļa ir gardais cienasts un dāvanas. Šajā reizē meitenes bija sagatavojušas saldas griķu kotletītes, saldus keksiņus un kokosa bumbiņas.
Mūsu nu jau pastāvīgie atbalstītāji Latvijas Meža dienests sagādāja pansionātam ļoti nepieciešamās lietas, kuras ar prieku nodevām pansionāta vadītājai.
Tradicionālā un mūsu ciemošanās noslēguma daļa bija dvēseliskas un sirsnīgas sarunas, kas noris pašas no sevis. Daudz tādās sarunās atklājas senioru vientulība un pamestība. Retos gadījumos cilvēks ir pilnībā samierinājies un apmierināts ar savu likteni., kas nu jau kā likumsakarība novērots, ka ticīgie ļaudis mēdz būt pietiekami aktīvi, priecīgi un ar humora izjūtu. Tieši šodien iepazināmies ar tādu vecmāmuļu Daci, kurai ir 92 gadi, viņa praktiski neredz, taču, neskatoties uz to- patstāvīgi pārvietojas pa pansionātu, sirsnīga un atvērta ar visiem. Viņa norādīja, ka šodien nav bijusi fizkultūra un ķermenis ne visai labi jūtas. Uz jautājumu "Vecmāmuļ, kā jūs pārvietojaties, neko īsti neredzoy?" Viņa atbild ar humoru "Ar kājām pa zemi." Viņa ar pavadoni dodas uz baznīcu, bet šodien teica, lai viņu ved uz kultūras namu uz kāda režisora dzimšanas dienu. Atceramies, ka viņai ir 92 gadi!!! Uzzinājusi, ka starp mums ir masiere, uzreiz pieteicās uz masāžas seansu un piedāvāja neatlikt uz tālu nākotni. Kamēr pa telefonu skaidrojām ar mediķiem, vai drīkst kundzei taisīt masāžu , viņa paņēma no manis telefonu un sāka izskaidrot direktorei, kāpēc viņai tas ir svarīgi. Mūsu Viktorija, burvīgi enģelīšu gatavotāja, pēc izglītības ir masiere, sekoja vecmāmuļai uz istabu un veltīja viņai 30 minūšu masāžu. Protams, ka ar masāžu līdzi nāca socializēšanās, kas senioriem ir ļoti nepieciešama. Tāda lūk, brīnumaina vecmāmiņa.
Papīra enģelīši jau ir kļuvuši par mūsu projekta simbolu, šodien tie aizlaidās pie 56 senioriem.
Sirnsīgi pateicamies:
- mūsu pastāvīgajiem atbalsītājiem Latvijas Meža dienestam
- deju kolektīvam "Karuselis" un tā vadītājai Aļonai Kolosovai
- burvīgajai vokālistei Irinai Morgunovai
- ugunīgajai pasākuma vadītājai Jevgēnijai
- dvēseliskajam trio- Inesei ar ģimeni
- Dmitrijam Šimanovskim par fotoreportāžu
-māksliniecei Viktorijai par enģelīšiem;
 
Liela pateicība visiem, kas gatavoja cienestu un visai mūsu draudzīgajai komandai. Tā turpināt! Paldies visiem, kas atbalsta mūs gan vārdos, gan darbos!
Aicinām jūs pievienoties mūsu draudzīgajai komandai!
 
Mūsu kontakti:
Tel. saziņai 26582222