Information about General Data Protection Regulation
Par Dr John R. Dupuche
2 June 2014
Tēvs, katoļu mācītājs, Dr John R. Dupuche dzimis 1940. gadā Melburnā, Austrālijā, franču vecākiem, kas ieradās Austrālijā biznesa darīšanās uz pāris gadiem un palika, kad izcēlās 2. Pasaules Karš. Ģimenes kultūra un valoda bija franču. Bērnībā viņš ar vecākiem vairākas reizes apmeklēja Franciju un ceļojis pa pasauli.

Pametot pamatskolu, iestājas Jesuītu ordenī un saņem bakalaura grādu filosofijā. Vēlāk, Melburnas Universitātē goda grādu franču un vācu valodās un maģistra grādu franču literatūrā. Pēc gada treniņa diplomatiskaja servisa starptautisko attiecibu departamentā, Kanberā, dodas studēt teoloģiju un beidz ar diviem diplomiem Katoļu Tologijas koledžu un Melburnas Dieviško koledžu un tiek iesvētīts par mācītaju 1974. gadā. Vairākus gadus pasniedz teoloģiju Austrālijas Katoļu Universitātē, kur kalpo par reliģiskā departamenta vadītaju. Gadu pavadot Kalifornijā un ceļojot pa Itāliju, Tamil Nadu-Indiju, kur ar Dominikāņu Tēvu Dom Bede Griffitsa un Dom Thomas Matus palīdzību nonāk kontaktā ar Kašmiras Šivaismu.

Pēc pāris mācītāja amatu pildīšanas gadiem, ar Oxfordas prof. Alex Sandersona ieteikumu, pabeidz doktorantūru Sanskritā, ar Abhinavaguptas Tantralokas 29. daļas tulkojumu un komentāriem, kas apraksta Kula - ekstrēmu tantrisko - rituālu. Tas tika publicēts 2003. gadā.

Studiju laikā, nonāk kontaktā ar prof. Dr. Bettin Baumer no Varanasi, ar kuru nodibina ciešu draudzību un ar kuru dodas episkā ceļojumā uz Kailasa kalnu un Manasarovar ezetu Tibetā. Katru gadu ceļo uz Indiju, kur nodibinājis nelielu ašramu Bhuvanešvarā, Orisas štatā.

Tēvs Džons ir Melburnas arhidiecēzes Katoļu Starpreliģiju Komitejas vaditājs un daudz starpreligiju projektu iniciators un vadītājs. Galvenokārt Tēvs ir ieinteresēts Kristietības un Kašmiras Šivaisma starpreliģiju dialogā un pieredzes apmaiņā. 2005. gadā publicē grāmatu "Jēzus, Dieva mantra", kas sasaista šīs divas mācības caur mantra. Tā pat arī publicējis "Pretim kristietīgajai tantrai ; Kristietības un Kašmiras Šivaisma starpdialogs" 2009. gadā. Raksta rakstus un gan praktizē, gan organizē retrītus, paralēli savai ikdienas mācītaja praksei un pienākumiem. Tā pat arī bijis goda lektors un biedrs Universitātēs Australijā.

Izveidojis starpreliģiju dialoga māju, kur dzīvo un praktizē kopā ar Swami Samnysanandu un Karmavidja, Satyanandas linijas joginiem, kā arī ar cienījamo Lobsang Tendar, Tibetas budistu Gyuto mūku no Dharmasalas. Viņa pārdomas un pieredze, no šīs vērtīgās kopdzīves un dialoga, noved pie publikācijas "Uzmetums "nolikumam" starpreliģiju dialoga ašramam", kas publicēts 2011. gadā.
Archive events 1
2 June 2014 18:30 - 21:00
Unique meeting with Father John from Australia