Information about General Data Protection Regulation
Etnomedicīnas seminārs
13 - 18 December 2016 18:00 (Event completed)
Seminārā pamatā ir senslāvu priekšstāti par cilvēka ārstēšanu un izvairīšanās no visāda veida ķermeņa un dvēseles vārgumu.
 Semināra tiks izskatīti sekojošas tēmas:
Ārstēt vai dziedināt?
Kas ir slimības? Kas ir veselība? Ieskats no seniem laikiem. Ceļš pie Skaidras apziņas iet caur Skaidro ķermeni. Slims ķermenis ēd daļu no mūsu apziņas. Kāpēc labot un sadzīvot ķermeni.
- dvēseles pilnības un viengabalainības iegūšana, ciešanas neizbaudīšana- daudziem cilvēkiem tas ir dzīves jēga. Un šeit svarīgi nenodot sevi, nenodot savu dvēseli, nenobēgt no savām mācībām, nenobēgt no sāpēm.  Sāpes ir neizbēgamas, bet ciešanās nav obligāti, tā saka gudrs.

Kas ir cilvēks? Cilvēka uzbūve
Mūsu sēnīšu unikālie priekšstati par cilvēka ķermeni un tās dažādam daļām.  Ķermenis- dvēseles rati, pamatne sev atrašanai.
Cilvēkam ir sarežģīts sastāvs. Par cilvēku sauca tādu, kuram prāts ir virzīts uz pazemības gudrību, jūtas- mīlestībai, griba- pacietībai. Cilvēka sastāvā ir "Istoti",  kam ir līdzība ar marmam un čakriem jogā un ajurvēdā, bet tomēr tas bija skatāms ka podziņas, pie kurām piestiprinās dvēsele pie ķermeņa.
Seminārā ir iekļauti ārstēšanas (dziedināšanas) iedarbību daži veidi ("pravki" un "ladki") ka ar rokām, tā arī ar dažam sadzīves priekšmetiem: siets, dvielis, mīklas veltnis, zsiepes, akmens, zārņi, spogulis un t.l. 
Mūsu senči izskatija, ka ja centrālais dzīves mezgls (kurš savieno visas cilvēka spēkus), sirds un galvas virsvieta (galvas augšēja daļa) nav īsta vietā, nav iespējams sākt strādāt at īpašiem apziņas stāvokliem.

Praktiskā daļā ir iekļauts: dāži ķermena daļas korigēšanas praktikas:
- centrālādzīves mezgla labošana, sirds labošana, locītavas labošana,  galvas virsdaļas (augšējas daļas) labošana, mugurkaula labošana, gūžas labošana, galvas labošana ar sieti un veltni, labošana ar plaukstas un pēdas palīdzību
- paņēmienu krājums, kuri vērsti uz mugurkaula un locītavas labošanu;
- pašatjaunošanas prakses.

Ārstēšana (dziedzināšana) kā rituāls
Rituālas telpas izveidošana. Rituālas jēdziens. Apvārdošanas spēks.
 
Pasniedzēji:
Oļegs Veličko – ārsts- neiroķirurgs, kazaku tradīcijas «Spas» pēctecis; vadošais Tai Chi speciālists Krievijā, semināru un grāmatu par kazaku tradīciju «Spas» autors. 
Aleksandrs Dreļovs – ārsts-psihoterapeits, «Dzīvs ķermenis» sistēmas autors, praktizējošs marma- terapeits, ajurvēdas ārsts-terapeits. 

Seminārs notiek krievu valodā.
Norises datumi:
13,14,15,16 decembrī no 18 līdz 22 un 17-18 decembrī no 12 līdz 18
Norises vieta: Rīga, Rūpniecības 9-3
Apmaksa 225 eiro līdz 8 decembrim, 250 eiro pēc 8 decembra
Tālr.29104579
Project:
Esi vesels
Address:
Rīga, Rūpniecības 9-3
Price:
250 Euro