Information about General Data Protection Regulation
Svētceļojums uz Indiju ar Jeļenu Bičkovu
3 March 2017 (Event completed)
Tas ir neparasts laiks Vēdiskajā kultūrā, kurš dāvā katram kolosālu iespēju. Palaist garām šādu notikumu- tas pats,kā nodzīvot veselu gadu bezjēdzīgi!!!
Iegremdēt domas svētajā Dieva Kunga mājvietā - svētceļotāja īstais mērķis. Ko var salīdzināt ar garīgo garšu, kuru cilvēks izjūt svētvietās?

Svētceļojuma laiks 2017.g. 3.-21. martā.

Svētceļojuma programmā Aleksandra Hakimova lekcijas un tikšanās. Kā arī:

MĀJĀPURA un Navadvipa (9 salas)
Mājāpura - tas ir satriecoši skaists ciems pie Gangas krastiem, kurā 525 gadus atpakaļ pabija Šrī Čaitanja Mahaprabhu (Zelta Avatārs). Viņš dalīja Krišna Premu (mīlestību pret Dievu) visiem, neko neprasot pretī.
Apkārt Mājāpurai ir daudz vēsturisku svētvietu, tādu kā- Nrisimha Pali, kuras saglabājušās no Satja jūgas laikiem. Hari Hara Kšetra - tā ir Dievība ar mistisku formu -pa pusei Višnu, pa pusei Šiva, kuru radīja Dievs Kungs,lai parādītu saviem bhaktām, cik Viņam ir dārgs Kungs Šiva.

VRINDAVANA
No visām trijām planetārajām sistēmām, mūsu planēta Zeme ir īpaši veiksmīga, jo tajā atrodas pilsēta Vrindāvana.
Adi-Purana
Apmeklējot Vrindāvanu mēs saņemam tādu pašu svētību,kā redzot personīgi Dievu Hari. Baudot mielastu Vrindāvanā, cilvēks iegūst tādu pašu svētību, kā sniedzot cienastu bhogi Kungam Hari. Darot roku darbu Vrindāvanā, var iegūt Kunga Hari labestību. Katrs solis pa Vrindāvanu ir līdzvērtīgs daudziem un daudziem svētceļojumu augļiem dažādās svētvietās.
Viens pieskāriens svētajai Vrindāvanas zemei ir līdzvērtīgs svētceļojumam visās trīs pasaulēs.
“Bhakti-rasamrita-sindhu”
Šoirī Rupī Gosvam

VRINDAVANA - "5000 tempļu pilsēta", atrodas svētās Jamunas upes krastos. Viena no vissvētakajām (un svētceļnieku iemīļotākajām) Indijas pilsētām. Pēc senas leģendas, šajā vietā atradās sens mežs, kurā Kungs Krišna, savā zemes iemiesojuma laikā, spēlēja savas Lilas (spēles).
RADHAKUNDA ir Visuma vissvētākā vieta. Vārds "Rādhā" nozīmē "dižākā no Krišnas pielūdzējiem." Rādhā-Kunda ir tā nodēvēta par godu Radhai, jo tai piemīt tāda pati vara, kā viņai - piesaistīt un apburt Krišnu. Gan Radhas vārdu atkārtošana, gan apslacīšanās Rādhā-kundā piesaista Krišnu.
GOVARDHANA ir vissvētākā vieta uz Zemes. "Saldo" kalnu ieskauj pārsteidzoša godbijības aura, it kā ikviens svētceļnieks šeit atstātu savas sajūsmas pēdas. "Govardhana" ir tas, kas palielina jūtu piesaisti Krišnam. Govardhanam piemīt personības daba un tas veicina cilvēkos lojalitāti. Tikai atrodoties tiešā Govardhanas kalna tuvumā, visas sajūtas cilvēkā sasniedz savu garīgo pilnību un viņš piedzīvo svētlaimi.
Garga Samhitā tiek stāstīts, ka Govardhanas kalnu reiz nolādēja Pulastja Muni, varens mistiķis un viens no Kunga Brahmas dēliem. Lāsts bija tāds, ka katru dienu Govardhanam bija jāsamazinās izmēros līdz sinepju sēklas lielumam. Saskaņā ar šo lāstu, Govardhana, kas sākotnēji bija divdesmit kilometrus augstumā, samazinājies līdz pakalna izmēram. Svētie Raksti saka kamēr uz Zemes stāvēs Govardhanas kalns un tecēs Jamunas upe, šeit saglabāsies ticība un Dieva apziņa. Dienā, kad tie pazudīs, kam jānotiek pēc aptuveni desmit tūkstošiem gadu, Kali jūga uzplauks pilnā spēkā un reliģijas pilnībā izzudīs.
Tāpēc, kamēr vēl mums ir iespēja, ir ļoti labvēlīgi vērot Govardhanu un apiet tam apkārt!
VARŠANA ir Rādhārānī mājvieta, kas izvietojas uz četriem pakalniem. Viena no skaistākajām vietām.
MADHURA - Krišnas dzimšanas vieta. Pirmais templis šajā vietā tika uzcelts apmēram 5000 gadus atpakaļ. To uzcēla cars Vadžranabha.

IZMAKSAS:
1) lidojums Rīga - Deli (iesakam iegādāties biļetes iepriekš izpārdošanās)
2) 75 Euro- vīzas noformēšana (iesakam vīzas kārtot savlaicīgi)
3) 950 Euro - ceļojuma izdevumi, dzīvošana, organizatoriskie izdevumi Indijā.

PIERAKSTĪŠANĀS pa telefonu +371 28266145, +371 28224475
Price:
950 Euro
Tags:
pilgrimage