Information about General Data Protection Regulation
Adžans Huberts
Adžans Huberts ir budistu mūks un skolotājs Taizemes Meža Sanghas tradīcijā, kura pieder pie Teravādas budisma. Vārds “adžans” tulkojumā no senās palī valodas, kurā runāja Buda, nozīmē “skolotājs”. Šī vārda analogs sanskritā ir “achariya”. Teravāda ir sena un autenstiska Dhammas, t.i., Budas mācības, apgūšanas sistēma. Šīs tradīcijas mūku stingri ievēro Vināju (mūku noteikumu kopumu) un daudz laika pavada meditācijā.

Adžans Hūberts ir dzimis un audzis Polijā, bet 10 savas dzīves gadus ir pavadījis Krievijā. Tādēļ skolotājs lieliski pārvalda krievu valodu un ir labi pazīstams ar krievu kultūru un mentalitāti – pateicoties šiem apstākļiem pēdējos gados Adžans ar retrītiem, lekcijām un tikšanās reizēm īpaši bieži iedvesmo un praksē atbalsta krieviski runājošos.

Adžans Hūberts 10 gadu garumā ir praktizējis Taizemes meža klosterī “Suan Mokkh” kā šī klostera abata, godājamā Adžana Po skolnieks. Pēc sava skolotāja lūguma vairāk kā piecus gadus Adžans Hūberts vadīja retrītus krieviski runājošiem cilvēkiem meditācijas centrā “Dīpabhavan” Samui salā, kuros ik mēnesi pulcējās 80-100 cilvēki. Šobrīd skolotājs vada retrītus Maskavā, Pēterburgā, Ukrainā un Latvijā, t.i., tur kur dzīvo viņa skolnieki.

Adžans Hūberts ir plaši pazīstams meditētāju kopienā kā ārkārtīgi gaišs un uz praksi iedvesmojošs cilvēks ar smalku humora izjūtu, kurš viegli un dabīgi nodot citiem savu pieredzi un izpratni par galvenajām budisma koncepcijām un prakses instrumentiem. 

Pēdējā laikā pateicoties skolnieku entuziasmam un pašaizliedzībai, ar Adžana Po svētību, tika nodibināts starptautiskais meditācijas fonds “Mettabhavan”, kas palīdz skolotājam izplatīt seno Budas mācību un uzturēt gadsimtiem pārbaidītas prakses tradīciju. Šī garīgā prakse palīdz dzīvot laimīgāk un sniedz iespēju katram, vairojot mīlošu labvēlību, ziedot savu laiku, pūles un arī materiālos līdzekļus, lai Budas Mācība būtu pieejama ikvienam, kurš vēlas to pieņemt.

Vairāk par skolotāju:
Oficiālā lapa facebook https://www.facebook.com/AjahnHubert
- Intervija ar skolotāju Forbes žurnālā: http://www.forbes.ru/forbeslife/obrazovanie-i-karera/304397-zhizn-vazhnee-biznesa-kak-biznesmen-stal-buddiiskim-monakhom
- intervija: http://finbuzz.ru/vokrug-sveta-s-alekseem-savkinym-esli-lyudi-zhivut-v-illyuziyah-ih-mozhet-slomat-vse-chto-ugodno/
- dokumentālā filma par Adžana Hūberta mūka dzīvi, kas uzņemta klosterī “Suan Mokkh” (Taizemē) https://www.facebook.com/AjahnHubert/videos/801986613284076/
- Adžans Hūberts. Pareiza runa kā svarīga ikdienas dzīves prakse: https://www.youtube.com/watch?v=zqGZPGUlXOE&t=10s
Archive events 1
27 - 28 May 2017
Mācības un praksi ar Teravādas budisma mūku un skolotāju Adžanu Hubertu